Workshop | Running a profitable business: understanding financial ratios

Video Cursus op LinkedIn Learning

Waarom koos ik voor deze workshop?

Financiële ratio’s – zoals ROI (return on investment) of ROA (return on assets) – zijn een waardevol instrument om de vooruitgang van een bedrijf te meten ten opzichte van een financieel doel, een bepaalde concurrent, of de industrie in het algemeen. Met behulp van deze workshop kwam ik meer te weten over dit onderwerp en zal ook zeker van pas komen voor mij in de toekomst, zowel in de richting netwerkeconomie als in het zakenleven.

Workshops volgen?

Het volgen van workshops is een opdracht van school uit. Die workshops bieden zo meer leervaardigheden en skills om toe te kunnen passen in de praktijk. Het volgen van deze workshop is voor mij een voorbereiding op de toekomst, waar er in de databases niet alleen kwantiteiten worden vermeld, maar waar er ook financiële waarden zullen instaan. Dit zullen we dan ook in de verloop van het volgende schooljaar zien in onze studies.

LinkedIn Learning

De cursus heb ik gevolgd op LinkedIn Learning. Dit is het leerplatform voor de leergierige gebruikers van LinkedIn. Ondanks dit de eerste workshop was die ik volgde op dit platform kon ik er meteen goed mee overweg. Er worden tal van verschillende interessante cursussen aangeboden, zelf heb ik er dan ook 6 gedaan. 

De lessen zijn onderverdeeld in hoofdstukken, die gemiddeld een kwartier duren. Na een hoofdstuk volgt er een bevraging, wanneer men alle vragen juist heeft kan er worden overgegaan naar het volgende. 

Op het einde van de gehele cursus volgt er een examen. Tot slot wordt er een certificaat overhandigt.

Wat heb ik bijgeleerd en wat vond ik het meest interessant?

In deze workshop leerde ik voornamelijk over de financiering binnen bedrijven. Bij de financiering komen er een aantal dingen kijken die je als ondernemer moet beheersen en kunnen toepassen. Dit gaat dan over het berekenen van je omzet en je current ratio, maar ook het opnemen van je inkomstenpercentage en wat je hierbij het best ontwijkt.

Ik vond deze workshop zeer toepasselijk als startend ondernemer. Je leert niet alleen meer over financiën, je leert namelijk ook welke strategieën er zijn en welke gevaren daarbij komen kijken. Een goede voorbereiding voor de toekomst dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *