Workshop | Professional networking

Video cursus op LinkedIn Learning

Waarom koos ik voor deze workshop?

Graag wou ik naast het leren netwerken vanuit school ook eens een andere kijk daarop zien. Daarom besloot ik ook deze cursus op LinkedIn Learning te volgen. De workshop gaat vooral over het leggen van nieuwe contacten en om te klantenrelaties bij te houden / op te slaan. Je hoeft niet extravert te zijn om goed te kunnen netwerken, en je hoeft niet nep te zijn. Ik leerde het hier van A tot Z.

Workshops volgen?

Het volgen van workshops is een opdracht van school uit. Die workshops bieden zo meer leervaardigheden en skills om toe te kunnen passen in de praktijk. Uiteraard staan het zogenaamde netwerk en connecties in onze richting centraal. In deze workshop zag ik dan eens een andere kijk, die ook zeker en vast een positieve invloed kunnen geven op mij en de richting netwerkeconomie.

LinkedIn Learning

De cursus heb ik gevolgd op LinkedIn Learning. Dit is het leerplatform voor de leergierige gebruikers van LinkedIn. Ondanks dit de eerste workshop was die ik volgde op dit platform kon ik er meteen goed mee overweg. Er worden tal van verschillende interessante cursussen aangeboden, zelf heb ik er dan ook 6 gedaan. 

De lessen zijn onderverdeeld in hoofdstukken, die gemiddeld een kwartier duren. Na een hoofdstuk volgt er een bevraging, wanneer men alle vragen juist heeft kan er worden overgegaan naar het volgende. 

Op het einde van de gehele cursus volgt er een examen. Tot slot wordt er een certificaat overhandigt.

Wat heb ik bijgeleerd en wat vond ik het meest interessant?

Ik vond deze cursus één van de leerrijkste die ik gevolgd heb. Zoals ik al zei zag ik eens een andere kijken op het leggen van nieuwe connecties. Wat we op de campus minder in beeld krijgen en wat hier wel het geval was is het bepalen welke connecties er waardevol zijn en welke prioriteit hebben op andere. Ook kwam hier een stukje time management aan bod, wat je zeker niet mag vergeten als je met veel mensen elke dag in contact komt.

Tot slot zag ik ook enkele technieken omtrent het hosten van netwerkevenementen en netwerken op social media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *