Workshop | Data analytics for business-professionals

Video cursus op LinkedIn Learning

Waarom koos ik voor deze workshop?

Met deze workshop wou ik graag meer te weten komen over het werken in databases. Naast de databases zelf leert men hier ook waarom deze waardevol zijn voor een onderneming, en welke soorten data er zijn.

In dit blogbericht wil ik jullie graag het proces ervan en mijn ervaringen met jullie delen.

Workshops volgen?

Het volgen van workshops is een opdracht van school uit. Die workshops bieden zo meer leervaardigheden en skills om toe te kunnen passen in de praktijk. Kijk hierbij maar naar het opslaan van data in een database; deze vaardigheden komen ons bijvoorbeeld ten goede voor onze projectwerken, zoals StudyBuddy.

LinkedIn Learning

De cursus heb ik gevolgd op LinkedIn Learning. Dit is het leerplatform voor de leergierige gebruikers van LinkedIn. Ondanks dit de eerste workshop was die ik volgde op dit platform kon ik er meteen goed mee overweg. Er worden tal van verschillende interessante cursussen aangeboden, zelf heb ik er dan ook 6 gedaan.

De lessen zijn onderverdeeld in hoofdstukken, die gemiddeld een kwartier duren. Na een hoofdstuk volgt er een bevraging, wanneer men alle vragen juist heeft kan er worden overgegaan naar het volgende.

Op het einde van de gehele cursus volgt er een examen. Tot slot wordt er een certificaat overhandigt.

Wat heb ik bijgeleerd en wat vond ik het meest interessant?

Het eerste wat ik leerde in deze cursus was het opstellen van een database, hiervoor werd Excel gebruikt. Op school vond ik dat dit allemaal redelijk snel op mij afkwam. Daarom vond ik het leervol om dit nog eens tot in de puntjes te zien, met dan ook al een basis van school uit. De cursus heeft mijn kijk op databases ook veranderd. Databases zijn namelijk essentieel en zijn ook zeker iets wat ik zelf zou toepassen in mijn onderneming.

Databases helpen je om uw klanten in de gaten te houden. Je weet hoeveel klanten je hebt, wat hun kooppatronen en aankoopkeuzes zijn enzovoort. De informatie kan je helpen om je marketing strategieën te ontwerpen op een betere manier die je zal helpen om meer klanten en klanten voor je bedrijf te krijgen.

Desondanks databases essentieel zijn is het ook belangrijk om er zelf veel verstand van te hebben en er mee te kunnen werken. Daarom vond ik deze cursus enorm leerrijk en heeft dit mijn een zeker overtuiging kunnen opbrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *