Workshop | Analyzing & visualizing cash flows

Video Cursus op LinkedIn Learning

Waarom koos ik voor deze workshop?

Naast het meer inzicht krijgen op mijn voorraad aan producten in Odoo wou ik ook graag meer zicht krijgen op mijn inkomsten. Hiervoor kwam deze cursus goed van pas, deze gaat namelijk over het interpreteren, analyseren en visualiseren ervan.

Workshops volgen?

Het volgen van workshops is een opdracht van school uit. Die workshops bieden zo meer leervaardigheden en skills om toe te kunnen passen in de praktijk. De praktijk in dit geval is zoals vermeld het beter zicht krijgen op mijn inkomsten en deze anders en beter interpreteren.

LinkedIn Learning

De cursus heb ik gevolgd op LinkedIn Learning. Dit is het leerplatform voor de leergierige gebruikers van LinkedIn. Ondanks dit de eerste workshop was die ik volgde op dit platform kon ik er meteen goed mee overweg. Er worden tal van verschillende interessante cursussen aangeboden, zelf heb ik er dan ook 6 gedaan. 

De lessen zijn onderverdeeld in hoofdstukken, die gemiddeld een kwartier duren. Na een hoofdstuk volgt er een bevraging, wanneer men alle vragen juist heeft kan er worden overgegaan naar het volgende. 

Op het einde van de gehele cursus volgt er een examen. Tot slot wordt er een certificaat overhandigt.

Wat heb ik bijgeleerd en wat vond ik het meest interessant?

Zoals de titel van deze workshop vermeld, leerde ik voornamelijk over het “analyseren en visualiseren van cash flow”. Wat me hieruit het meest is bijgebleven is het ontleden van je cash flow zelf. Je gaat bijvoorbeeld kijken van waar welke inkomst komt en wat je ervoor gedaan hebt. Daarnaast leerde ik ook de verschillende waarden berekenen en de gemiddelden.

Wat ook nieuw was voor mij was het maken van een watervalgrafiek. Een watervalgrafiek laat een voorlopig totaal zien terwijl er waarden worden opgeteld of afgetrokken. Dit type grafiek is handig om inzicht te krijgen in de manier waarop een beginwaarde (bijvoorbeeld netto-inkomsten) wordt beïnvloed door een reeks positieve en negatieve waarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *