SBP Door De Bril Van GDPR

In de les van maandag 16 november 2020 kregen we les van een student netwerkeconomie uit het 2e jaar, namelijk Siebe Vandevoorde (http://www.linkedin.com/in/siebe-vandevoorde). In dit blogbericht zal ik een 5-tal vragen van deze persoon beantwoorden. Deze vragen hebben betrekking tot mijn small business project. Om het voor jullie wat duidelijker te maken zal ik even kort uitleggen wat mijn small business project inhoudt.

Als small business project zijn mijn groepje en ik op het idee gekomen om een imposante en mooi-ogende ontsmettingspaal ofwel dispenser te publiceren. De ontsmettingspaal past in elk interieur en kan gezien worden als een meubel. Deze is mechanisch en dus uiteraard ook snel en efficiënt in gebruik. Hierbij kunt u ook onze geparfumeerde ontsmettingsgel kopen. Onze ontsmettingsgel laat uw handen met een aangename en frisse geur achter in plaats van de typisch klinische geur van andere ontsmettingsgels.

Vraag 1) Welke privacy gevoelige gegevens voor je SBP of gebruik je?

Ons small business project vergt relatief weinig gegevens van de klanten zelf. Onze bedoeling is om vooral aan bedrijven te verkopen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat bedrijven die een hoog besmettingsrisico lopen ook sneller een dispenser aankopen. Wij willen in ons project graag inspelen op dit soort bedrijven. Uiteraard blijft het besmettingsaantal binnen bedrijven privaat en zullen wij hier nooit misbruik van maken.

Vraag 2) Sla ik mijn gegevens op in een beveiligde cloud?

Onze gegevens worden natuurlijkerwijs bewaard op onze persoonlijke computers. Gedeelde gegevens worden via ons schoolplatform gedeeld tussen de groep en iedereen kan hier dus aan aanpassen en veranderen.

Vraag 3) Vraag ik toestemming voor gegevens?

Niet alle gegevens zijn openbaar voor publiek en worden beschermt door auteursrechten. Gegevens die hiermee beschermt worden proberen wij zo veel mogelijk te vermijden. Indien we een uitzonderlijk interessant iets vinden die we kunnen gebruiken en die helaas beschermt wordt, zullen wij zeker contact opnemen met de auteur zelf.

Vraag 4) Gebruik ik enkel gegevens die ik vraag?

Met deze vraag bedoelt men of we enkel gegevens van klanten vragen die we later effectief zullen gebruiken. Bijvoorbeeld het vragen van de geboortedatum. Heeft het vragen van dit onderwerp betrekking tot wat we willen verkopen aan ons klanten?

Indien we gegevens nodig hebben zal hier altijd toestemming voor gevraagd worden. De gegevens zelf zullen ook niet gevraagd worden zonder doeleinde.

Vraag 5) Zorg ik ervoor dat mijn documenten aanpasbaar zijn?

Jazeker, al onze gegevens worden binnen onze groep bewaard zoals ik al reeds vermeld heb. Elk groepslid kan hieraan aanpassen en bewerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *