Mijn Eerste Dataproject

Voorraad- en kostenbeheer Anywhere Car Detailing.

Als onderwerp voor dit project koos ik mijn onderneming Anywhere Car Detailing. Binnen dit bedrijf vind ik het soms moeilijk om mijn inventaris aan producten en de kosten hiervan te beheren.

Aan de hand van deze opdracht heb ik dit probleem kunnen oplossen. Ik heb namelijk de producten die ik gebruik in een voorraadsoftware van Oodoo verworven. Hierbij werden ook telkens de inhoud (in liter), prijs en referenties bij vermeldt.

De productenlijst heb ik dan vervolgens geëxporteerd naar een .csv bestand om dan uit te lezen in de software aanbevolen door school genaamd Knime. Om eerlijk te zien is dit persoonlijk niet mijn favoriete tool, want het duurde voor mij een tijdje om de software onder de knie te krijgen. In Knime heb ik het uitgelezen .csv bestand onderverdeeld in 4 rijen en 2 kolommen. Elke rij is een bepaalde dienst die ik aanbied en daar horen dus uiteraard bepaalde producten bij. In de eerste kolom kan je de som terug vinden van mijn kost aan producten per dienst. In de 3e kolom kan je per behandeling het gemiddelde bedrag vinden aan kosten, wat minder interessant is om per dienst te bekijken, maar eerder interessant is om in het geheel te bekijken. Op die manier kan ik zien hoeveel ik gemiddeld uitgeef aan producten.

Wat wel handig is aan deze 2 tools is dat je je data (in mijn geval de producten) simpel en ter aller tijde kan aanpassen. Moest ik beslissen om over te schakelen naar een ander product of een nieuwe dienst aanbieden is dit voor mij op deze manier een kleine moeite om aan te passen of om bij te voegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *